Bliss 4 Mama’s

Bliss 4 Mama’s

Je bent moeder. Je houdt van je kinderen en geeft ze onvoorwaardelijke liefde. Je doet alles voor ze. En dan is er ook die andere kant. De kant waar we eigenlijk niet over praten. Je hebt het druk. Je bent wel heel veel ballen hoog aan het houden. En aan het einde van de dag ben je helemaal leeg. Je vraagt je misschien af; doe ik het wel goed? Je weet niet hoe je je kind kunt helpen. Je kunt je onzeker voelen, onrustig en gestrest. Je mist tijd voor jezelf, maar voelt je hier ook schuldig over. Er zij irritaties en misschien ga je wel eens over je eigen grens. Waarom lijkt het bij anderen zo makkelijk te gaan, maar ervaar je dat zelf niet zo.

Het moederschap is mooi en leuk. Maar het kan ook zwaar zijn. Het is hard werken en net als bij een baan heeft het leuke en minder leuke dagen. En wanneer de balans niet goed is heb je daar last van. Ik weet, als moeder van drie kids ondertussen alles over schaamte, schuldgevoel en het zeker niet perfect doen. Op Facebook deel ik regelmatig mijn eigen ervaringen.

Ik stond regelmatig te schreeuwen

Mijn passie komt voort uit mijn eigen ervaring. Mijn dochter (inmiddels 11) was geen makkelijke slaper. Ze huilde veel en was heel onrustig. Ze fladderde constant met haar armpjes en hield zichzelf constant wakker. Als ik nu kijk durf ik wel te zeggen dat ze een grote spiegel voor me was. Ik kon ook niet ontspannen, was constant alert en dat fladderen kan ik nu vertalen naar mezelf constant afleiden, zodat ik niet naar mijn gevoel hoefde te gaan. Ik had in de jaren ervoor behoorlijk wat meegemaakt en de vermoeidheid en onzekerheid gingen me parten spelen.

Natuurlijk ging ik ‘gewoon’ door. Sterk en met een lach op mijn gezicht, ook al voelde het van binnen heel anders. Ik raakte weer zwanger, dit keer van een prachtig jongetje, maar wel met een ernstige hartafwijking. Dat bracht ook weer veel onbewuste stress met zich mee, maar mijn positieve instelling sleepte me er weer doorheen. Naar andere mensen was ik altijd vrolijk, maar thuis… Thuis was ik moe, geprikkeld en geïrriteerd. Ik was super streng en consequent tegen mijn kinderen (zo had ik dat nou eenmaal geleerd thuis) en stond uit onmacht regelmatig verschrikkelijk te schreeuwen.

Liefdevol, vrolijk en blissful

Ik had me als hooggevoelig kind vroeger vaak eenzaam en verdrietig gevoeld en nu deed ik mijn kinderen precies hetzelfde aan. Ik voelde dat ik dit niet meer wilde en kreeg een diep verlangen om de boel om te gooien en het anders te doen. Alleen ik kon er iets aan veranderen. Ik heb verschillende trajecten doorlopen en ben therapeutische opleidingen gaan doen. Hierdoor ben ik optimaal gekwalificeerd om jou te kunnen helpen. Ons derde kind heeft dan ook een heel andere, fijne en rustige start/opvoeding gehad. Door aan mezelf te werken, mezelf opnieuw te leren kennen, lief te vinden en weer te leren voelen, kwam er een ommekeer. Ik ging van een verstarde, soms schreeuwende moeder naar een liefdevolle, vrolijke en blissfulle mama.

Uit ervaring weet ik dus dat je er uit kan komen. Ik ga je helpen! Samen met jou ga ik ervoor zorgen dat je oude emoties opruimt en dat je beter voor jezelf gaat zorgen. Je kunt ook bij mij terecht voor praktische opvoed tips, zodat je meer rust krijgt en meer plezier ervaart. Dat de balans hersteld wordt tussen jezelf en je gezin.

Ik gun het jou om meer te genieten en je minder zorgen te maken. Zelf de touwtjes in handen te nemen en de vrouw en mama te zijn die geniet van het moederschap en van al het andere dat het leven jou te bieden heeft.

“Mom turned upside down spells Wow!”