Ademreizen

Ademreizen

Durven ademen is durven leven Wieteke! Dat is wat een lieve therapeut ooit tegen mij zei.

Ik zat vast in mezelf, mijn gevoel, mijn emoties. Ik wilde hier eigenlijk niet eens zijn op deze wereld. Mijn ademhaling zat hoog, zonder dat ik het door had. Nu weet ik dat als je niet goed ademt, dat het dan moeilijk is om echt goed geaard te zijn op deze wereld. Ik had geen idee dat er trauma onder zat. Ik had toch een prachtig gezin? Woonde toch in een veilig land? Had toch elke dag te eten, een dak boven mijn hoofd, lieve vrienden enz. Waarom vond ik het hier dan toch zo moeilijk?

Tien jaar geleden was ik voor het eerst bij een groeps ademsessie. Ik vond het verschrikkelijk. Ik durfde me niet over te geven, bang om de controle te verliezen. Ik zat op de grond met een dekentje over me heen, te wachten tot het voorbij was. Ik miste de veiligheid in mezelf, vond het eng om in mijn kwetsbaarheid te gaan en wist ook totaal niet hoe ik in zachtheid bij mezelf kon komen.🫶

In de loop der jaren heb ik allerlei dingen gedaan om weer bij mezelf te komen, waaronder NEI en ademhaling. Ik heb ontdekt dat door de combinatie je weer dichterbij jezelf komt. Blokkades, triggers, innerlijke saboteurs, oude pijn, het kan allemaal verzachten of helen. Hierdoor wordt je ook zachter, vrijer en blijer in jezelf. Mij maakte het ook een intuïtievere, vrolijkere moeder!

Door te ademen durf je dus te leven:

  • Ademen zorgt ervoor dat je weer meer verbinding met je lichaam krijgt. Je zakt van hoofd naar hart.
  • Je raakt beter geaard, dat zorgt ervoor dat je beter keuzes kan maken, stabieler en zekerder in het leven staat.
  • Meer verbinding met je lijf, maakt zachter en liefdevoller naar jezelf en daardoor wordt je ook zachter naar je omgeving.
  • Ademen ruimt op, waardoor je je daarna lichter en fijner voelt, energieker.
  • Het zorgt ervoor dat fysieke spanningen en andere fysieke ongemakken lichter worden, waardoor je minder pijn hebt en je beter slaapt.

Ademen kan spannend zijn, I know!! Maar door middel van prachtige muziek, een veilige bedding en mijn liefdevolle begeleiding kun jij ook vrijer in jezelf worden.💖 Samen met mijn Biotensor zoek ik naar de kern van waar je tegenaan loopt en samen ademen we er liefdevol doorheen🤗.

“Deep breaths are like little love notes to your body!”